gezielt iwb

Perustiedot

Virallinen nimi Gezielt IWB, "Kessu"
Rekisterinumero VH19-011-0158 & #PKK3231
Syntynyt 22.07.2019 - 2v 22.08. & 3v 22.09.
Rotu ja sukupuoli Hannoverinhevosori
Väri Merkit
maksanrautias liinakko llsi, mtj vej ksk, oej psk
Säkäkorkeus 176cm
Painotuslaji esteratsastus
Ko Re Me Porrast.
HeA 160cm 150cm vt. 2 / 10
Kasvattaja Omistaja
Inna Paakkanen, Aittohaara Annabelle Paju VRL-13283

Luonne

Kessu on muutaman ihmisen hevonen, joille toimii kuin ajatuksella kun yhteistyö pelaa. Miellyttävä ja kiltti. Voisi kuvailla jopa lähes koiramaisena. On kuitenkin sen verran herrasmies, kuten pitää, että sietää ja antaa kenen tahansa tehdä hoitotoimenpiteet. Ei välitä ulkopuolisista ihmisistä, mutta näille tietyille ihmisilleen osoittaa huomiota ja hellyyttä aina tilaisuuden tullessa. Seurallinen muita hevosia kohtaan, enemmän alistuja kuin pomottaja ja siksi pelaakin oikeastaan kaikenlaisessa porukassa ongelmitta.

Kessulla on hyvin pitkät matkaavoittavat askeleet, isokokoinen hevonen kun on, ja laukka on jollain ihmeen konstilla silti erittäin pehmeää ja helposti istuttavaa. Kulkee omalla turbomoottorilla, pitää enemmälti jarrutella kuin pyytää liikkumaan. Tietäessään esteitä olevan luvassa, lähes poikkeuksetta vetää pienet reimupukit alkuverryttelyn aikana, kokemattomalle ratsastajalle ja ensimmäistä kertaa selässä olevalle saattaa olla pieni säikähdys, mutta kokeneelle ja odottavalle hyvinkin vaivaton. Pienet radat tuppaavat olemaan hankalampia kuin isot, sillä Kessu tarvitsee tilaa. Ratsastajan avustuksella toimii myös pienessäkin tilassa, mutta vaatii pieniaskelisen laukan ja tarkat askelmäärät. Sen hyppytyyli on kuitenkin puhdas ja ori nostelee jalkojaan esteillä. Kestävyyttä ja energiaa löytyy, joten suuremmat kilpakentät ovat orin omaa erikoislajia.

Kouluratastuksessa vaatii pitkän alkulämmittelyn, mutta suoriutuu tasonsa mukaan hyvnkin nätisti oman moottorinsa ja matkaavoittavan askelluksen avulla. Tarkkuutta vaativissa tehtävissä vaatii enemmän ratsastajan tukea puhtaaseen suoritukseen.

Sukutiedot & jälkeläiset

isä
Gehegt
hann, trt, 170cm
EO-sert x 2
ii.
Gravitz GER
hann, prt, 168cm
42 ERJ sij
.
ie.
Pitagora GER
hann, mrn, 172cm
KP x 2
49 ERJ sij
iii.
Granmaster
iie.
Nicolett
iei.
Cubolic GER
iee.
Pythagora
emä
Foxtrail Canary
hann, mksrt, 168cm
KTK-III
ei.
Blackbourne Widowmaker
hann, mksrt, 172cm
KTK-I, KRJ-I
40 KRJ sij
ee.
Harmony GER
hann, prn, 164cm
KTK-I, YLA2, KRJ-II, VIP MVA
Fn, PKK-V, VSN Ch
eii.
Blackbourne Winemaker
eie.
Blackbourne Amethyst
eei.
Hutmacher
eee.
Renate
syntynyt sukupuoli Virallinen nimi tammasta omistaja